Beleggen in Obligaties

Een hoge rente, zonder koersschommelingen. 

Home » Investeren » Investeren in Obligaties

Beleggen in obligaties

Met de lage spaarrentes gaan steeds meer mensen op zoek naar alternatieven. Bent u ook op zoek naar een alternatief? In obligaties beleggen is een interessante optie.

Wat zijn obligaties?

De obligatie is over het algemeen een wat minder risicovolle belegging dan een aandeel. Een obligatie is een schuldbewijs van een lening die is aangegaan. U leent dus geld uit aan de uitgever van de obligatie. Het heeft een vaste looptijd en jaarlijks wordt rente uitgekeerd. Na afloop van de looptijd wordt de obligatie weer afgelost.

Een obligatie kopen resulteert in een hoger rendement dat vaak hoger dan op een spaarrekening, omdat het risicovoller is dan sparen, maar het is niet zo risicovol als u denkt. Staatsobligaties zijn minder risicovol dan bedrijfsobligaties, omdat daar het risico bestaat dat het bedrijf failliet gaat en de lening niet terugbetaald kan worden. Bij IFH-Holding kiest u wel voor bedrijfsobligaties, maar in een sector die minder risico’s met zich meebrengt dan in andere branches.

Beleggen in Obligaties

Een hoge rente, zonder koersschommelingen

Het is mogelijk! beleggen in obligaties met een zeer hoge rente waarbij IFH-Holding BV uw contractpartij is.

Beleggen in Obligaties

Soorten obligaties

Er zijn verschillende soorten obligaties:

  • Obligaties met een vast rendement: Bij deze obligaties ontvangt u een vast rendement gedurende de looptijd.
  • Obligaties met een variabel rendement: Als deze gekoppeld is aan de marktrente, zal de rente stijgen als de marktrente stijgt, maar dalen als de marktrente daalt. In tijden van lage rente is dit minder interessant.
  • Zerocoupon obligaties: Deze obligaties vergoeden geen rente en worden tegen een lagere waarde verkocht, dan de terugbetaalwaarde. Het verschil is het rendement.
  • Geïndexeerde obligaties: De rente die vergoed wordt, is gebaseerd op een index, bijvoorbeeld de prijsindex.
  • Converteerbare obligaties: U krijgt aan het einde van de looptijd uw lening niet terugbetaald, maar u kunt worden uitbetaald in aandelen van het bedrijf waaraan u de lening verstrekt hebt. Dit levert vaak minder rendement op, omdat u de mogelijkheid krijgt om op een later moment aandelen te ontvangen. Dit kan aantrekkelijk zijn, als er een stijging van de aandelenkoers verwacht wordt.
  • Eeuwigdurende obligaties: Deze obligatie heeft geen vervaldatum, of deze is nog onbekend. U ontvangt wel rente.

Met een hele lage rente, zoals nu het geval is, zijn veel obligaties heel gevoelig voor renteschommelingen. Als u een 10-jaars obligatie koopt en in deze 10 jaar stijgt de rente met 1%, dan verliest de obligatie 10% in waarde. Kies daarom voor obligaties met een wat kortere looptijd.

Waar investeert u in als u obligaties koopt?

IFH-Holding neemt deel in bedrijven die actief zijn op het gebied van internetmarketing en webshops. Deze markt groeit nog steeds en daarom is geld investeren aantrekkelijk. Beleggen in obligaties in een dergelijke sector levert een goed rendement op. Ook als uw investering niet zo hoog is.

Beleggen in Obligaties

Voor vragen of toezenden van het informatiedocument

Neem contact op

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op.

IFH-Holding BV

Galvanistraat 23

3861 NJ Nijkerk

085 - 0270 271

info@ifh-holding.nl

KVK 32058424

Heeft u een vraag of
wilt u meer informatie?

Gebruik dan onderstaand formulier en ontvang persoonlijk en vrijblijvend informatie over onze obligaties.

Slide in vragen

"*" geeft vereiste velden aan

close-link