beleg in obligaties

De vaste rente kan oplopen tot maar liefst 7,4%.

Home » Beleggen in bedrijfsobligaties

Beleggen in bedrijfsobligaties

Heeft u ooit nagedacht over hoe u uw geld kunt laten groeien terwijl u tegelijkertijd wilt genieten van een zekere mate van stabiliteit in uw beleggingsportefeuille? Voor veel investeerders zijn obligaties het antwoord op deze vraag. In de wereld van financiën en investeringen zijn bedrijfsobligaties een belangrijk onderwerp. Terwijl aandelen doorgaans een stuk bekender zijn, spelen bedrijfsobligaties een cruciale rol in de financiële markten en bieden ze beleggers een unieke manier om hun geld te laten groeien. Maar wat zijn bedrijfsobligaties precies en wat levert het u op?

Wat zijn bedrijfsobligaties?

Bedrijfsobligaties zijn financiële instrumenten die worden uitgegeven door ondernemingen of bedrijven om kapitaal aan te trekken van investeerders. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de obligatiemarkt en bieden beleggers de mogelijkheid om te investeren in diverse bedrijven. Simpel gezegd; een bedrijfsobligatie is als een soort lening die u aan een bedrijf geeft. Het bedrijf belooft na een afgesproken periode het geleende geld terug te geven en in ruil daarvoor betalen ze een bepaald bedrag aan rente. Dit is vergelijkbaar met het idee van rente op uw spaargeld, maar in plaats van dat het geld op de bank staat, leent u het uit aan een bedrijf.

Investeren

Een hoge rente, zonder koersschommelingen

Het is mogelijk! Investeren in obligaties met een zeer hoge rente waarbij IFH-Holding BV uw contractpartij is.

De voordelen van beleggen in bedrijfsobligaties


Beleggen in bedrijfsobligaties biedt investeerders een aantal aantrekkelijke voordelen. Eén van de meest aantrekkelijke voordelen van obligaties is het stabiele inkomen dat gegenereerd kan worden. Bedrijven die obligaties uitgeven, betalen rente aan obligatiehouders. Dit is doorgaans een aantrekkelijke rente die voor veel beleggers de moeite waard is. Vaak wordt er ook bij verschillende bedrijven een bedrijfsobligatie afgesloten zodat er een extra spreiding in de portefeuille zit.

Dit voordeel van beleggen in verschillende bedrijfsobligaties wordt ook wel diversifiëren genoemd. Door obligaties toe te voegen aan de beleggingsportefeuille kunnen beleggers hun risico spreiden. Terwijl aandelen doorgaans onderhevig zijn aan aanzienlijke prijsschommelingen, vertonen obligaties over het algemeen minder volatiliteit. Dit betekent dat ze dienen als een stabiliserende factor in een beleggingsportefeuille, vooral in tijden van economische onzekerheid.

Wat zijn de risico’s bij een bedrijfsobligatie? 

Hoewel bedrijfsobligaties aantrekkelijke investeringsmogelijkheden kunnen bieden, zijn er belangrijke risico’s waarmee beleggers rekening moeten houden. Eén van de voornaamste risico’s is het kredietrisico, ook wel bekend als het defaultrisico. Dit risico houdt in dat het uitgevende bedrijf mogelijk niet in staat is om de rente- en hoofdsombetalingen aan obligatiehouders te voldoen. Beleggers moeten daarom zorgvuldig de financiële gezondheid van het bedrijf en de mogelijke marktontwikkelingen evalueren voordat ze investeren in de obligaties.

 

Naast het kredietrisico zijn er ook andere risico’s, zoals renterisico, liquiditeitsrisico en aankooprisico. Het is van cruciaal belang dat beleggers deze risico’s begrijpen en een goed afgewogen beleggingsbeslissing nemen op basis van hun beleggingsdoelstellingen en hun risicotolerantie.

Verschil tussen een staatsobligatie en een bedrijfsobligatie

Een fundamenteel verschil tussen staatsobligaties en bedrijfsobligaties ligt in de uitgevende instantie. Staatsobligaties worden uitgegeven door de overheid van een land. Wanneer u een staatsobligatie koopt, leent u in feite geld uit aan de overheid. Dit maakt staatsobligaties een veilige investering, omdat ze worden beschouwd als vrijwel risicovrij. Aan de andere kant worden bedrijfsobligaties uitgegeven door particuliere bedrijven. Wanneer u in een bedrijfsobligatie investeert, leent u geld uit aan dat specifieke bedrijf. Dit brengt verschillende niveaus van kredietrisico met zich mee, afhankelijk van de financiële gezondheid van het bedrijf. Sommige bedrijven hebben een uitstekende kredietwaardigheid en worden als veilige beleggingen beschouwd, terwijl andere als risicovoller worden beschouwd. Beleggers moeten deze verschillen zorgvuldig overwegen bij het maken van beleggingsbeslissingen. 

IFH-Holding bedrijfsobligaties kopen met vast rendement

Het is onmiskenbaar dat de rentetarieven de afgelopen jaren teleurstellend laag zijn gebleven. In schril contrast met vroeger zijn de opbrengsten van spaarrekeningen aanzienlijk verminderd. Met de voortdurende neerwaartse trend in spaarrentes, is het van groot belang voor spaarders en investeerders om hun financiële horizon te verbreden en op zoek te gaan naar andere wegen om hun kapitaal te laten groeien. 

Investeren in obligaties kan aantrekkelijk zijn vanwege de stabiele inkomstenstroom die wordt geboden en het potentiële kapitaalbehoud. In vergelijking met aandelen hebben obligaties een meer defensief karakter, omdat ze doorgaans minder gevoelig zijn voor koersschommelingen. Bij IFH-Holding kunt u bedrijfsobligaties kopen met vast rendement voor een specifieke looptijd. De investering is vanaf € 25.000,- waarbij 5% rente wordt betaald oplopend tot 7,4% bij € 250.000,-. Meer informatie over investeren bij Cherry-Investments Neem gerust contact met ons op of stuur een mail naar info@cherry-investments.nl.

Voor vragen of toezenden van het informatiedocument

Neem contact op

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op.

IFH-Holding BV

Galvanistraat 23

3861 NJ Nijkerk

085 - 0270 271

info@ifh-holding.nl

KVK 32058424

Heeft u een vraag of
wilt u meer informatie?

Gebruik dan onderstaand formulier en ontvang persoonlijk en vrijblijvend informatie over onze obligaties.

Slide in vragen

"*" geeft vereiste velden aan

close-link