Sparen met Hoge Rente?

50.000 beleggen: zo doet u dat

Home » Investeren » 50.000 beleggen: zo doet u dat

Wilt u 50.000 beleggen en een zo hoog mogelijk rendement behalen, dan zijn er zowel voor professionals als voor particulieren tal van mogelijkheden. Uw geld op een spaarrekening zetten, levert doorgaans minder op dan wanneer u het geld in andere vormen van beleggingen steekt. Van aandelen tot cryptomunten en van peer-to-peer-leningen tot start-ups ondersteunen: investeren kunt u op verschillende manieren.

Wij raden u aan om alleen te investeren met 50.000 euro als u vrij van schulden bent. Zo voorkomt u dat u in de problemen raakt als u uw inleg verliest of wanneer deze tijdelijk onbeschikbaar is. Bovendien betaalt u rente over uw schulden. Als u uw schulden aflost, vervallen die kosten: een eenvoudige manier om geld te besparen dus. 

In alle gevallen dat u 50.000 euro gaat investeren, geldt dat in het verleden behaalde rendementen geen garantie voor de toekomst zijn. Alle soorten investeringen kennen zo hun eigen voor- en nadelen. Wat de beste investering is, is dan ook niet vooraf met zekerheid te stellen. Wij adviseren u deze zorgvuldig af te wegen alvorens u besluit hoe u een bedrag van 50.000 euro wilt beleggen. Wilt u uw kansen en risico’s spreiden, dan is het aan te bevelen om te investeren in meerdere soorten beleggingen. Zo verkleint u de mogelijkheid dat u alles in één keer verliest aanzienlijk. 

Bent u benieuwd naar de opties om 50.000 te beleggen? Wij zetten de meest bekende investeringsopties op een rij.

Optie 1: 50.000 beleggen in aandelen op de beurs

Als u gaat investeren met 50.000 beleggen, denkt u mogelijk zelf ook direct aan aandelen. U wordt daarmee mede-eigenaar van een bedrijf. Een aandeel koopt u via een broker, bijvoorbeeld een traditionele bank of een online broker, zoals DEGIRO of Freedom24. Uiteraard hoeft u niet direct het gehele bedrag in te zetten; en al helemaal niet bij één bedrijf. Sterker nog, spreiding is beter om de risico’s te verlagen.

Optie 2: Investeren met 50.000 euro in obligaties

Obligaties staan bekend als minder volatiel dan aandelen. Oftewel, de koers van obligaties schommelt minder dan die van aandelen. Met een obligatie heeft u een schuldbewijs van een lening in handen. Een bedrijf of overheidsinstantie leent geld van u om zelf te investeren. Ter compensatie ontvangt u rente, ook wel een rentecoupon genoemd. Als de looptijd voorbij is, krijgt u het bedrag ter hoogte van de uitstaande lening terug. Tussendoor kunt u het schuldbewijs verhandelen. U hoeft dus niet te wachten met verkopen totdat de looptijd voorbij is.

Sparen met Hoge Rente?
veilig-rendement

Optie 3: 50.000 euro investeren in een beleggingsfonds

Wilt u niet zelf aandelen of obligaties kopen en/of zoekt u een mix aan beleggingsproducten, dan kunt u denken aan een beleggingsfonds. Daarin zijn aandelen en obligaties die door verschillende instanties zijn uitgegeven, gebundeld. Zo spreidt u automatisch en hoeft u zelf niet na te denken over een (gespreide) samenstelling van uw portfolio.

Sommige beleggingsfondsen houden zich actief bezig met de inhoud van het fonds. Zij analyseren de portfolio voortdurend en kopen en verkopen beleggingsproducten om tot een zo optimaal mogelijke samenstelling te komen en te blijven. Andere beleggingsfondsen volgen bijvoorbeeld een index, zoals de AEX. Daarmee zijn ze niet actief bezig om de markt proberen te verslaan. Als u een Exchange-Traded Fund (ETF) koopt, dan koopt u een bundeling van aandelen die allemaal vallen onder een bepaalde index, zoals S&P500 of de AEX. Ook hierbij kunt u zelf kiezen of u een sector volgt of juist een mix aan bedrijven die in de index vertegenwoordigd zijn.

Optie 4: Crowdfunding

Om financiering binnen te halen, kiezen vooral ondernemers uit het MKB steeds vaker voor crowdfunding. Door te investeren via crowdfunding, investeert u dus direct in een bepaalde onderneming. De rendementen variëren grofweg van twee tot acht procent. Uiteraard loopt u ook risico, namelijk dat de ondernemer aan wie u het geld uitleent, niet in staat is om het bedrag (in zijn geheel) terug te betalen.

Instappen via crowdfunding kan al vanaf een paar honderd euro. Als u 50.000 wilt beleggen, kunt u er dus voor kiezen om een (klein) deel in crowdfunding te steken. Door het bedrag laag te houden, verkleint u het risico. Welke crowdfundingsacties er zijn, ziet u bijvoorbeeld op online platformen als Geldvoorelkaar en Collin Crowdfund.

Een hoge rente, zonder koersschommelingen

Het is mogelijk! Investeren in obligaties met een zeer hoge rente waarbij IFH-Holding BV uw contractpartij is.

waar gaat u in beleggen

Optie 5: Cryptomunten

Cryptovaluta zijn digitale, denkbeeldige munten, bestaande uit een unieke reeks van cijfers en getallen. Online worden deze cryptomunten verhandeld. Regels en toezicht over crypto’s zijn er nog niet of nauwelijks. Wat deze cryptovaluta gaan brengen, is nog onzeker. Toch vertegenwoordigen zij volgens velen een waarde. Dat blijkt uit het feit dat niet alleen particulieren, maar ook grote financiële organisaties, beursgenoteerde bedrijven en beleggingsfondsen al zijn ingestapt.

Handelen in crypto’s als de bitcoin, Ethereum, XRP, Cardano en Dogecoin, doet u via een broker. Het Nederlandse bedrijf Bitvavo en het internationale eToro zijn bekende brokers.

Optie 6: investeren met 50.000 euro in debiteuren

Bedrijven hebben soms te maken met openstaande facturen die nog betaald moeten worden. Dat kan een onderneming in de problemen brengen, bijvoorbeeld omdat de druk op de liquiditeit daardoor hoog is. Banken sprongen hier in het verleden wel eens op in door de bedrijven te voorfinancieren (factoring). Dat gebeurt nu minder. In hun plaats kunt u via online platformen investeren met 50.000 euro in debiteurenfactoring.

Optie 7: Peer-to-peer leningen

Geld uitlenen door het  in debiteuren te steken of aan een bekende te ‘geven’. En er zijn meer manieren om anderen te helpen en daar zelf, als het goed is, ook rijker van te worden. Zeker in het buitenland komt het meer dan eens voor dat particulieren geld lenen via een online platform. Of het nu om een verbouwing, nieuwe auto, studiebekostiging of een andere uitgave gaat. U kunt 50.000 euro beleggen door het (deels) uit te lenen aan een voor u onbekende derde. U sluit dan een zogenaamde peer-to-peer lening af. Daar staat bovendien een aardig rendement tegenover. Bij kortlopende leningen op grote Europese platforms als Mintos.com of Hive5.com ligt het gemiddeld zelfs boven de tien procent. 

Optie 8: Een startup op weg helpen

Als u in (startende) bedrijven 50.000 euro wilt investeren, heeft u daartoe meerdere opties. U kunt bijvoorbeeld denken aan investeren van durfkapitaal (als de risico’s hoog zijn) of als zogenaamde business angel aandelen kopen van een start-up. Uiteraard hoeft u dat niet alleen te doen, maar u kunt de samenwerking opzoeken met andere angels. Voorbeelden van platforms met projecten waarin u kunt investeren, zijn het Nederlandse Oneplanetcrowd.com en het Engelse Seedrs.com.

hoger rendement

Een hoge rente, zonder koersschommelingen

Het is mogelijk! Investeren in obligaties met een zeer hoge rente waarbij IFH-Holding BV uw contractpartij is.

Optie 9: Goederen en grondstoffen

Een van de oudste manieren om geld te verdienen, is door dat te investeren in goederen, buitenlandse valuta en grondstoffen als goud, zilver, olie, koffie en cacao. Inmiddels kunt u ook beleggen in tal van andere goederen en grondstoffen, mede dankzij de komst van online veilingwebsites. Van online derivaten tot kunstobjecten en van whisky en wijn tot oldtimers: de mogelijkheden zijn eindeloos.

Goud wordt gezien als waardevast product. Zeker in tijden van economische crises behoudt goud zijn waarde, ook al stort de aandelenmarkt in, zo is de gedachte. Toch bent u ook met goud niet zeker van een interessant rendement. Er is een groot aantal speculanten actief op de grondstoffenmarkt, waardoor de prijs stevig kan stijgen én dalen.

Optie 10: 50.000 euro investeren in vastgoed

Een bedrag van 50.000 euro is substantieel, maar niet voldoende om in Nederland een heel huis of appartement te kopen. Toch kunt u overwegen om dit bedrag in vastgoed te steken. In een vakantiehuisje of stacaravan bijvoorbeeld. Of u participeert in een vastgoedproject en ontvangt op die manier een deel van de huurinkomsten en/of verkoopwaarde. Ook is het mogelijk om te investeren in een vastgoedfonds, bijvoorbeeld via Corum Investments of SynVest. Deze vastgoedfondsen beleggen in onroerend goed, mede dankzij uw belegging. Een gedeelte van de winst komt u toe. 

Als u 50.000 euro gaat beleggen in een vastgoedfonds, spreidt u uw inleg direct over meerdere vastgoedprojecten. Afgezien van het kopen van aandelen in het vastgoedfonds heeft u verder geen lasten, zoals het regelen van huurcontracten en andere administratieve handelingen, terwijl u wel rendement ontvangt.

Sparen met Hoge Rente?
Obligaties kopen

Het investeren van 50.000 euro doet u niet per se alleen

U kunt op eigen houtje beleggingen doen, maar ook is het mogelijk om samen op te trekken met andere investeerders. Dat gebeurt bijvoorbeeld tijdens speciaal daarvoor georganiseerde presentaties en pitch-dagen. U kunt besluiten om individueel € 50.000 te beleggen of om u aan te sluiten bij een kredietunie (een vereniging die financiering aanbiedt aan bedrijven) of een collectief fonds. Door samen te werken met andere investeerders kunt u kennis en ervaring delen, en gezamenlijk beoordelen of een belegging een goede kans heeft op een interessant rendement.

Investeren met 50.000 euro is zo geregeld

Met de komst van internet is investeren steeds eenvoudiger geworden. De administratieve handelingen besteedt u doorgaans uit aan de tussenpartij, bijvoorbeeld een broker. Heeft u weinig kennis van de materie en wilt u toch € 50.000 beleggen, dan helpen online platformen u vaak door al een risico-analyse voor u te maken. Ook kunt u via sommige platformen spieken hoe andere beleggers te werk gaan en simpelweg die strategie volgen. De kosten die daartegenover staan, zijn in verhouding beperkt.

Op online platformen staan vaak projecten vermeld waarbij u wel (zoals altijd) risico loopt, maar die volgens risico-analisten het investeren waard zijn. Wees wel altijd ook zelf kritisch, al heeft u geen diepgaande kennis van beleggen. Weet met wie u zaken doet en waar u investeert, zeker als de betreffende broker niet onder toezicht staat.

U kunt een professional inschakelen om u te laten adviseren. Doet u het investeren met 50.000 euro liever zelf? Als u wilt starten met beleggen in aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of grondstoffen heeft u een beleggersrekening nodig. Dat kan de bank zijn waar u een betaalrekening of spaarrekening heeft; dat is wel zo overzichtelijk. Een goedkopere optie is een online broker. U maakt een account aan en kunt direct aan de slag.

Wees altijd alert

De ene broker is de andere niet. U kunt de brokers vergelijken op dienstverlening en prijzen bijvoorbeeld. Sommigen rekenen hoge abonnementskosten, bij anderen zijn de transactiekosten juist hoog. Ook kan het zijn dat u niet direct inzicht hebt in het verdienmodel en of er sprake is van bewaarloon of servicekosten. Uiteraard zijn die kosten wel van invloed op het rendement dat u uit uw belegging haalt. Een verschil van één procent klinkt misschien weinig, maar op vijf procent rendement per jaar kan dat toch op een flink bedrag neerkomen, zeker als u het gehele bedrag van € 50.000 gaat beleggen bij één bepaalde broker.

Daarom is het altijd verstandig om niet al uw geld in één investering te steken. Toekomstige winst is nooit zeker en het is altijd mogelijk dat een bedrijf in waarde daalt. Kortom: wanneer u een bedrijf financiert, al dan niet door aandelen of obligaties te kopen, loopt u steevast het risico dat u een deel of zelfs uw gehele inleg verliest. Om dat te voorkomen, adviseren we daarom nadrukkelijk om niet in één keer € 50.000 te beleggen. Spreid het over meerdere soorten investeringen en in de tijd. U kunt bijvoorbeeld denken aan minimaal twintig soorten aandelen, obligaties, cryptomunten of andere vormen van beleggingen. Mocht er onverhoopt een misser tussen zitten, dan compenseert u het verlies als het goed is met het rendement van andere overige beleggingen.

Heeft u meer of minder te besteden? Wij geven ook graag advies bij andere investeringsbedragen:

 

Voor vragen of toezenden van het informatiedocument

Neem contact op

Heeft u nog vragen of wilt u vrijblijvend advies? Neem gerust contact met ons op.

IFH-Holding BV

Galvanistraat 23

3861 NJ Nijkerk

085 - 0270 271

info@ifh-holding.nl

KVK 32058424

Heeft u een vraag of
wilt u meer informatie?

Gebruik dan onderstaand formulier en ontvang persoonlijk en vrijblijvend informatie over onze obligaties.

Slide in vragen

"*" geeft vereiste velden aan

close-link